top of page

Sat, Oct 01

|

Brunssum

Pool Lifeguarding | Date will later be decided

Registration is closed
See other events
Pool Lifeguarding | Date will later be decided
Pool Lifeguarding | Date will later be decided

Time & Location

Oct 01, 2022, 7:00 PM – Oct 04, 2022, 7:00 PM

Brunssum, Brunssum, Netherlands

About the event

Lifeguard zwembad (toezichthouder zwembad, zoals we het in Nederland kennen) is een compacte opleiding met als uiteindelijk doel het ILS erkende diploma.

De opleiding tot Pool Lifeguard is er op gericht om je de kennis en vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn om toezicht te kunnen houden in een zwembad en in geval van calamiteiten adequaat te kunnen handelen. Fysieke fitheid is essentieel wanneer je deze opleiding volgt. De gehele opleiding Pool Lifeguard is praktisch van opzet; de theorie wordt zoveel mogelijk direct omgezet in praktische opdrachten. Zo leer je de nieuwe kennis direct toe te passen. Onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding zijn: preventie, toezicht houden, scannen, risk assessment, gebruik van hulpmiddelen, rescue procedures, samenwerking met andere hulpdiensten, signalen, EHBO, etc. Er is veel “watertijd” waar we aandacht besteden aan het uitvoeren van reddingen en wat hier zoal bij komt kijken. Een internationaal erkend EHBO diploma is onderdeel van de opleiding.

Na het met goed gevolg afronden van de opleiding kun je direct aan de slag, geen lange stages, geen oneindige documenten invullen maar praktijkgericht en “to the point”.

Minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Vele zorgverzekeraars vergoeden de POOL lifeguard geheel of gedeeltelijk.

De cursus in Brunssum is een speciale verkorte cursus en duurt 4 dagen, inclusief het examen. De cursusdagen zijn op zaterdag, zondag, dinsdag en woensdag. De prijs van de opleiding, inclusief registratie, examen en certificaat is 425,00 euro(p.p.). De aanmelding kan alleen via info@lifeguarding.nl, vanwege de locatie.

Share this event

bottom of page